Redo för sjösättning med ny båtbelysning

Äntligen är våren här och min favoritsäsong är kommen! Det ska bli så himla kul att äntligen få sjösätta båten igen. Inte minst för att vi har uppdaterat belysningen detta år. Vi valde att både sätta nya lampor inne i hytten samt slitstarka och kraftfulla strålkastare i fronten. Jag har länge gått i tankarna att köpa billig led ramp och är lyrisk över att allt är monterat och klart. Det inte lika enkelt som jag trodde då jag behövde ta hänsyn till flera olika saker. Ett bra exempel var det här med bländning mot skrovet som i teorin skulle ställa till mycket besvär när man lägger till. Själva placeringen blev därmed helt avgörande för att uppnå ett bra slutresultat. Att finna nöje i någonting så simpelt som båtbelysning trodde jag verkligen inte om mig själv, men ett år som detta, när utlandsresor och andra framtidsplaner fått läggas på is så känns det skönt att ha ett projekt på gång.

Jag har spenderat en hel del tid på varvet för att rensa ut gammalt bråte och fixa interiören så att den går i stil med resten av hennes skönhet. Platsbyggde även en mindre bokhylla som ska fyllas med mina favoritböcker.

Båtbelysningen sattes under ruff blev för övrigt över all förväntan! Jag valde dimbara lampor som verkligen höjde mysfaktorn. Jag satte även två mindre vid sängen som kan användas som läslampor.

Senaste veckan har det varit kallare än förväntat och jag blev lite besviken över att jag behövde senarelägga mitt besök på varvet. Men skam den som ger sig! Om ungefär 14 dagar borde allt vara under kontroll igen, och jag ska få hjälp av grannen med sjösättningen. Sedan är det jag och vovven som åker ut till sjöss för att aldrig återvända. Skepp o’hoj!